titelbalk
Laatst bijgewerkt op: 10-08-2005

Vakantie 2005, Noord Bretagne

Normandië, Kanaaleilanden, Noord Bretagne en Zuid Engeland

Het reisverhaal in drie delen: Naar Cherbourg Croisičre Bretonne Thuisreis

Reisoverzicht

Routekaart In de vakantie van 2005 hebben we veel gezien en veel gevaren. We hebben veel geleerd en grenzen verlegd. Langs de kust zijn we in dagtochtennaar Cherbourg gevaren. Via Guernsey voerde de reis ons naar Noord Bretagne. Een tijverschil van 9 meter met de bijbehorende stromingen, gecombineerd met de ruige rotskusten van Noord Bretagne, geven een eigen dimensie aan de reis. Via Jersey zijn we teruggevaren naar Cherbourg, waar de deelnemers aan de Tall Ships Race ook lagen. Dit maakte allemaal deel uit van het flottielje Croisičre Bretonne, op voortreffelijke wijze georganiseerd door Oceanpeople.

Vanuit Cherbourg zijn we naar Zuid Engeland gegaan, naar Lymington om precies te zijn. Daar heeft Jeremy Rogers, de bouwer van de boot, Lahaina geďnspecteerd. Dat heeft ons een schat aan tips opgeleverd. Uiteindelijk zijn we vanaf Cowes rechtstreeks naar IJmuiden gevaren. Dit leverde ons een afstandsrecord op met het gezin als bemanning: 271 mijl afgelegd in 54 uur.

We hebben onze eerste "Atlantic Swell" geproefd.

Meestal was het kalm weer, maar twee keer hebben we met een flinke wind te maken gehad. Dit gebeurde natuurlijk precies op de momenten dat het erop aankomt: in de Alderney Race en bij de aanloop van The Needles Channel.

De gevaren route is hiernaast afgebeeld. Klik op de afbeelding om deze groter te zien.

De statistieken