titelbalk
Laatst bijgewerkt op: 23-01-2005

Londen

In flottielje naar St. Katharine's Haven

Het reisverhaal in drie delen: Heenreis Londen Thuisreis

Londenlogo Na de reis naar Noorwegen, waarbij Joke en de kinderen langs de kust mee zijn gevaren van Kristiansand naar Oslo, hebben we het twee jaar bescheiden gehouden. De vakanties 2002 en 2003 gingen naar de Waddenzee en naar Zeeland. Tijd om ook met het gezin als bemanning de grenzen eens te verleggen en aan een nachttocht te denken.

De reis zou voor ons allemaal een grensverleggende ervaring worden.

We zijn (te?) voorzichtig, omdat we het ook voor de kinderen leuk willen houden. Daarom leek ons een reis in flottieljeverband een leuke try-out. Hoe bevalt het de kinderen als we langere zeiltochten maken, met minder "waltijd"? Hoe bevalt het Joke om nu ook te gaan wachtlopen?

Ons oog viel op een advertentie van Oceanpeople. Een reis naar de Scilly's! Helaas deels buiten de schoolvakantie en voor ons doel nog een brug te ver. Joke snuffelde op de site van Oceanpeople en vond een reis naar Londen in het voorseizoen. That's it! De ideale proef voor ons. Vertrek 22 mei uit Roompot. Na de inschrijving ontvingen we ruim van te voren een goed verzorgde map met alle gegevens. Goed voor de voorpret.

De reis zou voor ons allemaal een grensverleggende ervaring worden en vooral ook een gave vakantie!

De statistieken

De route voerde eerst langs de kust tot aan Nieuwpoort. Na de oversteek naar Ramsgate gingen we de Thames op. De terugreis ging in een ruk door naar IJmuiden, een afstand van 206 mijl.

Routekaart Lahaina in Londen