titelbalk
Laatst bijgewerkt op: 19-01-2005

Rondje Noorwegen

Drie maanden Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland

Het reisverhaal in vijf delen: Oversteek Zwerven Naar Oslo Solo Thuisreis

Reisoverzicht

Routekaart Het reisverhaal wordt verteld in de vorm van delen van e-mails die onderweg zijn verstuurd. Samen met de foto's geven ze een sfeerbeeld van de beleefde avonturen.

In de vroege ochtend van 25 juni 2001 vertrekt "Lahaina" uit Muiderzand. Op 5 oktober is ze weer terug na een reis van 1600 zeemijlen. Er zijn zo'n 50 plaatsen bezocht in 5 landen. De eerste twee maanden is het bijna uitsluitend mooi weer. Vooral in Zuid-Oost Noorwegen. In september verandert dat. De laatste weken is het ronduit slecht weer, zeker als de beruchte Duitse Bocht moet worden overgestoken.

Oslo heeft gemiddeld een warmere zomer met meer uren zon dan Amsterdam.

Als je zo lang weg bent dan verandert er iets. Het is geen vakantie meer, maar het wordt een manier van leven. Het verhaal is in vijf delen te lezen: de oversteek, zwerven in Noorwegen, met het gezin naar Oslo, solo van Oslo naar Kiel en de thuisreis. Kies uit het keuzemenu bovenin.

De gevaren route is hiernaast afgebeeld. Klik op de afbeelding om deze groter te zien.

De statistieken

De oversteek van de Noordzee was een sprong in het onbekende. De 2 maanden in Noorwegen en Zweden waren een geweldige vakantie met (vooral in Noorwegen) mooi weer en een ware ontdekkingsreis. De terugtocht in september was een gevecht tegen het weer. Door consequent de vaarbare dagen eruit te pikken hebben we het net op tijd gered. Zo'n reis is een geweldige ervaring, die je als persoon verandert. Het schept afstand genomen van de dagelijkse hectiek; het belang van wat we allemaal belangrijk vinden leer je relativeren.